foto_11.jpg
GDPR W związku z wejściem w życie nowych regulacji europejskich (RODO) i polskich przepisów dot. ochrony danych osobowych, UKSW uruchamia dwa kierunki studiów podyplomowych.

Rozporządzenie RODO, zwane także GDPR lub Ogólnym Rozporządzeniem o Ochronie Danych zacznie obowiązywać w krajowych porządkach prawnych od 25 maja 2018 r. Będzie dotyczyć wszystkich, którzy przetwarzają dane osobowe w związku z prowadzoną działalnością gospodarczą.

UKSW wychodzi naprzeciw nowym wymogom w obszarze szeroko rozumianej ochrony danych osobowych i otwiera od semestru letniego 2017/2018 dwa kierunki studiów podyplomowych na:

  • Wydziale Prawa i Administracji: studia podyplomowe – Ochrona danych osobowych w Kościele (patronat nad studiami objęli Sekretarz Generalny Konferencji Episkopatu Polski oraz Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych GIODO)
  • Wydziale Nauk o Rodzinie: studia podyplomowe – Ochrona danych osobowych w sektorze zdrowia (stworzonych pod patronatem i we współpracy z Generalnym Inspektorem Ochrony Danych Osobowych GIODO)

Rejestracja i zapisy na studia podyplomowe odbywają się poprzez link Internetowej Rejestracji Kandydatów (IRK) - www.podyplomowe.uksw.edu.pl .

Warto dodać, że niesłabnącą popularnością cieszą się studia podyplomowe na Wydziale Prawa i Administracji – Ochrona danych osobowych i informacji niejawnych (rejestracja rozpocznie się jesienią 2018r.). 

logo orzel

Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego
w Warszawie
ul. Dewajtis 5, 01-815 Warszawa

NIP: 525-00-12-946 | REGON: 000001956

Konto bankowe: Bank Zachodni WBK
87 1090 2851 0000 0001 2031 4629

liczba studentowl

CSI UKSW  /  © 2016 UKSW. Wszelkie prawa zastrzeżone.

iUKSW aplikacja mobilna
UKSW na Facebook
UKSW na YouTube
UKSW na Twitter
USOSweb

Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje